Notícies de Camp de Túria
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria.... - àrea d'Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió

Exigim l’aplicació de la “Clàusula Camps” per Toni Roderic

Passades les eleccions catalanes -i atès el resultat-, s'obren diversos escenaris i possibilitats -depèn de les anàlisis que fem- però allò inqüestionable és que res no quedarà igual i que en el pitjor dels casos les competències de Catalunya i el seu nivell de sobirania canviarà a bastament.

Açò ens empeny, d'acord amb l'Estatut valencià que aprovà el PP, a reclamar l'acompliment de la «Clàusula Camps» en la qual se'ns ve a dir que "si hi ha una ampliació de les competències de Catalunya que no estiguen assumides a l'Estatut valencià o no li hagen estat atribuïdes, transferides o delegades als valencians amb anterioritat obligarà a les institucions d'autogovern a promoure les corresponents iniciatives per a l'esmentada actualització".

Qualsevol canvi de la relació dels catalans amb l'estat volem que siga nostra també. Siga quina siga evidentment. Tot incloent, és clar que sí, el nostre dret a decidir o la independència si fóra el cas.
Ja sé que el PP, el PSOE i la part podemita de Compromís i d'IU no estaran massa per la labor, ni els farà cap gràcia i menys ara que arriben les eleccions importants per a ells: les espanyoles. Però, què hi farem? Algú ho havia de dir, no? I més els que sempre hem estat políticament incorrectes. I més encara ara que vénen eleccions. Haurem de respectar les lleis aprovades pel nostre parlament, no?
I com deia el dux de Venècia en la sentència a favor d'Antonio i en contra de Shylock: "dura lex, sed lex".
Reclamem, doncs, la «Clàusula Camps» i tirem endavant amb el nostre dret a decidir com a mínim. Les escletxes en casa dels tirans s'han d'aprofitar.


* Toni Roderic es Presidente de Los Verdes

Tags: , ,
Pulsa aquí para compartir en Facebook
O pulsa en el Me gusta de bajo para decirnos que te gusta

Publicat per

Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes

No hay comentarios: