Notícies de Camp de Túria
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria.... - àrea d'Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió

Feliç setanta-cinquè aniversari, Raimon! per Al Genet

Fa un parell d'anys em vaig tornar boig cercant, pels armaris i calaixos de la meua casa, aquell disc del Raimon en què cantava Al Vent. Era un petit tresor que conservava dels anys de les nostres lluites contra aquells que avui continuen, malgrat tot, dominant i manipulant en la política de l'Estat, i és que per circumstàncies que no vénen al cas he hagut de fer alguna mudança i clar entre tant anar i tornar, sempre et desapareixen aquelles coses que més estimes. 

Dic açò per què si no m'equivoque avui el Raimon, el nostre Raimon, fa setanta-cinc anys i això que a qualsevol país europeu seria una data en què se li demostrarien els reconeixements per la seua independència i dignitat davant els atacs cavernícoles contra la nostra cultura, ací ha passat quasi de llarg. Cal aclarir que no és el mateix ara que fa uns mesos, en què la caverna blavera i estanquera el tenia ignorat. Per sort i gràcies als vots d'una majoria de ciutadans hem pogut veure com avui han canviat moltes coses a la nostra terra i per fi Raimon és reivindicat i homenatjat per la seua trajectòria d'amor i respecte a la cultura i la gent del nostre país.
Com diu l'editorial de Vicent Partal "Raimon és un home difícil perquè sempre ha fet allò que ha volgut o, més ben dit, perquè sempre ha fet allò que ell ha cregut necessari de fer. Tot això, a més, vivint en un món que alaba la independència intel·lectual com si fos un tòtem i que idolatra l’autenticitat com si fos un eslògan. Però que s’espanta amb facilitat i es neguiteja quan algú exerceix de bo de bo l’honradesa i la independència. Raimon, en aquest sentit, fa la feina que hauria de fer qualsevol intel·lectual: escoltar, analitzar, explicar i opinar, de la manera més honrada i ben treballada possible, amb la màxima honestedat, sobre la societat on viu. Sense lligar-se a ningú més que a ell i als principis que indiscutiblement han inspirat tota la seua vida".

O com es diu en aquest altre comentari del Vila Web "Les seves cançons ens han ajudat a conèixer els clàssics catalans i a diversos poetes del país destacant sense cap mena de dubte a Salvador Espriu. Aquesta facilitat per enllaçar la tradició antiga i la nova de la nostra pàtria comuna, ha fet que quan ja era professor de llengua i literatura catalanes a un institut, el meu alumnat sentia les seves cançons i les comentaven com a matèria no només lúdica sinó com a material de classe de primer ordre. El fet que encara que visqués a Barcelona i mai no va abandonés la seva parla de Xàtiva, diu de la seva vàlua com a intel·lectual. A més, va ser una persona d’esquerres molt compromesa contra la dictadura franquista i contra totes les injustícies, expressant-ho a través de la seva veu. És per això que se li va concedir el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i molt d’altres reconeixements arreu de la nació i ara fins i tot en el seu País Valencià natal on se li havia negat mentre el PP controlava el país"

Per tot açò i per més, ens unim a tots aquells que no han volgut oblidar la data del seu naixement al carrer Blanc de Xàtiva. Felicitats Raimon!
Tags: , , ,
Pulsa aquí para compartir en Facebook
O pulsa en el Me gusta de bajo para decirnos que te gusta

Publicat per

Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes

No hay comentarios: