Notícies de Camp de Túria
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria.... - àrea d'Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió

Noves escoles amb els diners que han furtat, per Vicent Moreno

' Aquests recursos econòmics, que han furtat, han de poder-se fer servir per a construir les escoles que tanta falta fan i tenir unes infrastructures dignes, segures i ben equipades. L'educació de qualitat comença amb unes instal·lacions escolars dignes.

L’informe de la Intervenció General de la Generalitat Valenciana sobre la societat de construccions escolars CIEGSA ha revelat que l’ administració anterior, governada pel Partit Popular, va construir escoles al País Valencià un 36,01% més cares que si ho haguera fet directament la Generalitat, cosa que ha implicat un sobrecost de 1.000 milions d’euros. Amb aquesta suma de diners, segons els càlculs que ha fet el conseller d’Educació, Vicent Marzà, es podrien haver construït vora 200 centres educatius més.


Aquest cas, que ara s’ha posat de manifest, no és el primer que demostra com el PP va desviar fons dedicats a l’educació per enriquir-se. Cal fer memòria que els fons que Europa va enviar per construir el centre Ciutat de Cremona d’Alaquàs van desaparèixer, els van furtar. Mai no foren destinats a la finalitat que els fons europeus havien assignat.

En vista d’això que el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha qualificat d’estafa institucionalitzada, cal que el govern actual escarbe per saber on han anat a parar aquests diners. S’han de prendre mesures legals perquè els governants que han permès, durant anys, aquest malbaratament sistemàtic afronten responsabilitats polítiques i tornen els diners. Aquests recursos econòmics han de poder-se fer servir per a construir les escoles que tanta falta fan i tenir unes infraestructures dignes, segures i ben equipades. L’educació de qualitat comença amb unes instal·lacions escolars dignes. Els docents han de poder centrar-se en el model d’escola i la metodologia que apliquen. Sense estar tan pendents dels perills que poden sorgir quan han de fer classe en caixes de llauna, que és el que són les anomenades aules prefabricades o barracons.

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, i el d'Hisenda, Vicent Soler.
Mentre aquests diners es fonien, molts dels centres actuals, construïts entre els anys 60 i 70, s’han anat deteriorant pel pas de temps. Actualment, hi ha la necessitat imperiosa de restaurar aquests centres o de construir-ne de nous perquè els alumnes reben l’ensenyament en les millors condicions, amb un professorat dedicat a educar. L’escola del segle XXI requereix instal·lacions modernes, en les quals es puga portar a terme la innovació tecnològica pròpia del 2016. Aquesta mancança actual també ha de ser superada. Això requerirà una forta inversió per a millorar l’equipament tècnic, una de les altres assignatures pendents del govern anterior.

De la mateixa manera que durant la República es van construir edificis de gran solidesa en consonància amb els moviments de renovació pedagògica, ara cal fer infraestructures que permeten d’atendre les prioritats pedagògiques del moment.

Vicent Moreno. President d'Escola Valenciana

Vicent Moreno i Baixauli (Massanassa, Horta Sud, 1957), té més de 30 anys d'experiència en el camp de l'ensenyament. És mestre i llicenciat en Geografia i Història. Actual President d'Escola Valenciana, és un dels impulsor de l'escola en valencià, de qualitat i arrelada al país que es fa des de l'aula, des de la il•lusió dels ensenyants que sempre estan innovant en matèria educativa i que tenen molt clar que un dels puntals de la normalització de la nostra llengua està al sistema educatiu.

Ha estat coautor del projecte d'Acord, un material d'ensenyament del valencià per als nouvinguts. Va ser assessor del Servei d'ensenyaments en valencià de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana (1993-1996) i ha impartit cursos i seminaris de formació per al professorat sobre l'ús vehicular de les llengües. L'any 1999 es va crear una Coordinadora pel Valencià pròpia de l'Horta Sud sota el nom de Guaix. Des d'aleshores Vicent Moreno ha presidit aquest col•lectiu que forma part d'Escola Valenciana i que actualment reuneix a la seua Trobada d'Escoles en valencià comarcal més de 20.000 persones. 

 

Tags: , ,
Pulsa aquí para compartir en Facebook
O pulsa en el Me gusta de bajo para decirnos que te gusta

Publicat per

Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes

No hay comentarios: