Notícies de Camp de Túria
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria.... - àrea d'Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió

El PSOE, més a la dreta que mai, article de Vicent Partal

 «Què hi guanya el PSOE fent aquesta transformació històrica de la seua percepció política? L'única explicació que se m'acut és que deu ser allà, a la dreta, on se senten còmodes els actuals gestors»


Sánchez i Rivera, a l'acte de signatura de l'acord PSOE-C's.
Aquesta setmana Pedro Sánchez provarà de ser investit president del govern espanyol. Ho farà amb l’ajut d’Albert Rivera, en una aliança entre el PSOE i Ciutadans que situa el partit del vell Pablo Iglesias més a la dreta que no ha estat mai. Els dos partits han signat una cosa que diuen que és un pacte per a fer un govern, malgrat que l’aritmètica parlamentària ho nega. Però, siga com siga, en virtut d’aquest pacte el PSOE s’ha desplaçat ideològicament a la dreta, tant com no havia estat mai d’ençà de la restauració dels anys setanta.

Evidentment, és el PSOE que ha escollit de situar-se en aquest punt. Tenia opcions per a intentar alternatives i, per tant, al final només el PSOE és responsable d’haver-se aliat amb Ciutadans, acceptant el programa que ha signat. El candidat a primer ministre sembla entusiasmat, però el seu partit més aviat sembla resignat, tal com es va veure a la votació d’aquest cap de setmana. El 79% dels qui van participar en la consulta van votar-hi a favor, però amb una participació del 51,7% del cens –catorze punts menys que a les primàries del partit de fa dos anys. Aquestes xifres, doncs, ens diuen que els militants socialistes han donat suport a la decisió de Pedro Sánchez són un 40%. No n’hi ha pas per a saltar d’alegria…

I encara menys si tot indica que la investidura d’aquest hipotètic govern del PSOE i Ciutadans serà impossible. No tenen els vots de ningú més i no crec que això canvie aquesta setmana. Amb la qual cosa la pregunta és inevitable: què hi guanya el PSOE fent aquesta transformació històrica de la seua percepció política? L’única explicació que se m’acut és que deu ser allà, a la dreta, on se senten còmodes els actuals gestors del que un dia va ser el partit de l’esquerra espanyola. No?


* Gràcies a l'autor per la generositat  de permetre'ns publicar aquests articles

Tags: , ,
Pulsa aquí para compartir en Facebook
O pulsa en el Me gusta de bajo para decirnos que te gusta

Publicat per

Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes

No hay comentarios: