Notícies de Camp de Túria
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria.... - àrea d'Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió

'Feminitzant el Món Local' article de Carmen Folgado

Avui, 8 de març de 2016 necessitem recordar que les dones continuem movent el món i necessitem més que mai els feminismes com a motor de canvi. Així ho van fer, a principis del segle XX, les obreres de la fàbrica tèxtil Cotton a New York reclamant igualtat de sou i millors condicions laborals. Avui, ja al segle XXI, ens adonem que les dones del nostre país cobren un 25% menys que els homes, ocupen la majoria dels contractes a temps parcial i dediquen el triple d’hores que els homes a les tasques no remunerades de la llar. Les dones som la meitat de la població i no un grup minoritari. Som i hem sigut agents actives en la construcció de la societat i no ens podem pas conformar a que la nostres vides siguin tan sols un capítol al final dels llibres o que ni en formem part. Des del món municipal portem més de 25 anys treballant per recuperar el llegat de les nostres àvies, per millorar la vida de les nostres mares i reconèixer tot el seu treball, i, sobretot, per facilitar el camí de les nostres filles, intentant remoure els obstacles que es trobaran pel camí i teixint xarxes de justícia i oportunitats per a elles. Definitivament, han estat diverses les aportacions de les dones que han canviat la manera de fer dels municipis i la seva política, però moltes d’elles sovint queden en l’anonimat: el lideratge de les regidories d’igualtat, la lluita dels moviments de dones i veïnatge, la recuperació de protagonistes de la història local, del món artístic, educatiu, esportiu i de comerç local.

 Tot i els avanços fets el día a dia en els municipis i els estudis sobre la temàtica ens mostren que encara existeixen desigualtats en els diferents àmbits de la vida com en els treballs, la cura, l’educació les cultures i les famílies. Els estereotips i la ridiculització de les dones que ocupen llocs de poder i lideratge social en les xarxes socials reforcen que el sistema continua sent sexista.

Així doncs, desde EU-Riba-roja avui 8 de març volem reforçar l’aposta del món local per la defensa de la igualtat i la llibertat de les dones així com el reconeixement del seu llegat, claus per construir una societat més justa i digna per tothom.
.


* Carmen Folgado, responsable área de la Dona EUPV Riba-roja i ha segur regidora a l'Ajuntament del municipi
* * Crònica agraeix a l'autora la decisió de compartir les seues opinions amb els nostres lectors,


Tags: , , , , ,
Pulsa aquí para compartir en Facebook
O pulsa en el Me gusta de bajo para decirnos que te gusta

Publicat per

Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes

No hay comentarios: